Från flera till ett enda ramverk för mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Det var en av de nyheter som våra systemutvecklare fick ta del av vid en roadshow i Stockholm förra veckan. En lösning som tilltalade.

När Mirrors huvudleverantör av ramverk för att bygga webbapplikationer, Sencha bjöd in till roadshow förra fredagen fanns våra systemutvecklare på plats. Syftet var att ta del av nyheter och möta kollegor i branschen.

En av de stora nyheterna för 2015 är Senchas sammanslagning av sitt ramverk för mobiltelefoner, Sencha Touch, med ramverket för datorer/surfplattor, Ext JS. Av Sencha benämns lösningen för Universella applikationer.

Sammanslagningen till ett ramverk skapar bättre möjligheter för systemutvecklare att leverera en teknisk lösning till alla typer av enheter, istället för separata applikationer för varje enhet.

Inspirerade

Utöver Sencha deltog även svenska företag. Mats Bryntse vd och grundare av företaget Bryntum visade hur testning av applikationer kan automatiseras med hjälp av deras produkt, Siesta. Emil Pennlöv berättade hur man kan effektivisera och öka kvaliteten på källkoden genom att utveckla egna komponenter.

Efter en givande dag i huvudstaden vände våra medarbetare hemåt igen, fyllda av inspiration.

- Vi ser fram emot att komma igång med den nya versionen så fort som möjligt, säger Peter Lundbäck, affärsområdesansvarig Mirror System.