Möt Mikael Sandström, ny IT-tekniker i vårt team.

Berätta lite om dig själv

Jag är född i Kalix men uppväxt i Puling (Påläng för de längre bort ifrån). Sommaren 2002 hade jag två val antingen flytta till Sveg och jobba på Sykes eller flytta till Skottland - landet av Uisce beatha (Whisky, livets vatten) för att jobba på IBM. Då tänkte jag att Skottland låter mer intressant - och drygt 15 och ett halvt år senare var jag tillbaka i Kalix. Valet att flytta hem igen var av tre primära skäl: jag hade längtat tillbaka till Norrbotten ett tag, så när IBM bestämde sig för att lägga ner vår avdelning och Brexit-spektaklet närmade sig, så föll det sig naturligt att flytta hem till Kalix. 

Några av mina fritidsintressen inkluderar jakt, fiske, vara i naturen, spela spel (TV, PC, bräd- och rollspel) samt film och musik. 

Vad har du jobbat med tidigare?

Innan jag fick chansen att åka till Skottland har jag bland annat varit huggare åt Skogsvårdsstyrelsen och utbildat mig till nätverkstekniker MCSE, CNE på Utbildning NORD i Övertorneå. På IBM började jag på hårdvarusupporten Thinkpads och sedan mjukvarusupport. Därefter har jag jobbat i olika projekt med ansvar för allt ifrån hårdvara till infrastruktur och helpddesk för kunder runt om i Europa.

Vilka förväntningar har du på ditt nya jobb?

Att få nya utmaningar och träffa trevliga nya kollegor att jobba och utvecklas tillsammans med.