InTime Messenger är en webbtjänst för att kommunicera text och bild med mobiltelefoner, direkt till och från din dator. Under 2012-2013 utvecklade Mirror en helt ny version av systemet med syfte att förbättra användarupplevelsen.

Bakgrund

Mirror utvecklade och förvaltade den första versionen av InTime Messenger under åren 2007-2012. Med webbtjänsten InTime Messenger kan du skicka sms, mms eller e-post från vilken dator som helst, när som helst. Du behöver inte ladda ner, installera eller underhålla någon programvara i datorn och du behöver inte heller något annat abonnemang.

 

Uppdrag

Under 2012-2013 utvecklade vi en helt ny gränssnittsversion av systemet med fokus på att förbättra användarupplevelsen, främst gällande prestanda och användarvänlighet.

De stora utmaningarna har främst legat i bakåtkompabilitet och prestanda då majoriteten av användarna sitter på Internet Explorer version 8 och tidigare. Testning har skett med virtuella maskiner för att kunna fånga upp problem med äldre webbläsare. Prestandaoptimeringen var en annan väsentlig del då flera miljoner meddelanden har skickats till och från applikationen och finns som historik i databasen.