Efter den sedvanliga rundturen fylld av handslag och hälsningsfraser var det dags för installation på mitt nya kontor, på min nya arbetsplats.

En febril aktivitet inleddes av vänliga medarbetare. Dator och skärmar kopplades in, lösenord och koder fixades - allt gick som på räls. Och sedan inträdde lugnet. 

Alla återgick till sitt. Jag började känna mig för bland nya program, i nya lokaler och med nya kollegor. Då upptäckte jag tystnaden. Med undantag för elementets susningar och de små klickljuden från datorernas tangentbord hördes - ingenting.

Klick och skratt 

Med fokus på sina skärmar och med dansande fingrar på tangentbordet formade kollegorna sina olika budskap. Det här var långt fjärran från bruset på en tidningsredaktion som varit min tillhörighet under mina år som journalist. 

Det gör mig fascinerad. 

God morgon – klick – klick, klick, klick – fikarast med verbal kommunikation, skratt och umgänge – åter till skrivbordet – klick, klick, klick – och så går åter en dag.

Flitiga leverantörer

Det här handlar inte om kritik. Det handlar om en högst subjektiv reflektion av en färsking i branschen som upptäckt ett nytt, men i och för sig, begripligt fenomen. 

Flitens lampa lyser över min arbetsplats, precis som det ska vara. Lägg till det en portion av humor, av respekt och av delaktighet så blir bilden komplett. Här finns ett team som levererar på många plan. Och det känns bra.

Skön höst  

Sommarens ankomst känns också bra, men jag föredrar hösten. I maj inleds ”måsteperioden”. Målning ska förberedas, plantor ska köpas och rabatter ska fixas. Gräsmattan ska räfsas, trädgårdsmöblerna ska ut. Grillen ska fram och semestern planeras, sommarbesökarna ska omhändertas, solskenet ska jagas liksom bromsar och mygg, och alla ska vara nöjda och glada.

Annat är det med hösten.

Njutning 

När den krispiga luften gör sitt intåg och mörkret sakta sänker sig över nejden infinner sig lugnet. Sommarens krav bleknar bort i takt med att de levande ljusens och de sprakande brasornas tid infinner sig. Naturen förbereder sig för vila och själv kan jag ta det så lugnt jag själv vill. Då är livet som bäst och då njuter jag av - tystnaden.

En fortsatt trevlig sommar tillönskas alla

Britt-Louise Spets