När vi byggde Kalix Maskiners nya webbplats väcktes tanken på att modernisera deras då fristående webbshop. Målet var att skapa en helintegrerad lösning i företagets nya sajt.

När arbetet inleddes fanns tre tydliga funktionsbehov
• Mobilvänlighet
• Bättre sökfunktion
• Förenklad köpprocess

Lösningen blev en webbshop med unikt anpassade egenskaper som gör det enkelt att redigera och lägga in produkter på sidan. Den förenklade köpprocessen löstes med en single page checkout, så kallad snabbkassa.

Umbraco

Under arbetet togs även ett beslut om att göra en integration mot ett externt tredjepartssystem för beställning av reservdelar. Det innebär att kunder nu kan beställa reservdelar från hela Polaris och Ski-Doos sortiment via Kalix Maskiner. Totalt handlar det om cirka 190 000 artiklar. En service som Kalix Maskiner är ensam om i Skandinavien.

Webbshoppen är liksom företagets nya webbplats byggd på plattformen Umbraco 7. Ett publiceringssystem som företaget arbetat med under många år och är mycket nöjda med.