Säkerhetsanalytiker varnar för att ett stort antal WordPress-webbar över hela världen, utsatts för cyberattacker.

Säkerhetsanalytikerna på Sucuri och danska Heimdal Security rapporterar om ett kraftigt ökande antal Wordpress-webbar över hela världen som utsatts för cyberattacker. Bara under februari månad har Wordpress hackats på tre olika sätt. Webbarna används i nätverk för att sprida en skadlig kod.

Okänt säkerhetshål

Enligt Heimdal Security använder koden ett ännu okänt sätt att smita in i olika legitima javascript-filer som WordPress använder sig av. Därmed blir det väldigt svårt att skydda sig. Just nu används hacket enbart för att exponera annonser, men vissa av annonssajterna försöker i sig att ta över besökande klienter på andra sätt.

De användare som hamnar på hackade webbplatser omdirigeras på en domän som kallas "chrenovuihren " via flera servrar.

En av världens större Bitcoin-sajter har också hackats tack vare en mindre säker webbmiljö. Aktören beskyller WordPress och den tillhörande MySQL-databasen för detta. Bolaget ska, av sin natur, ändå tillämpat mycket höga säkerhetskrav och varit försiktiga.

Relaterade länkar:

Wordpress under attack igen

Wordpress under attack