Förra året lanserade Norrbottens Kommuner sin nya webb i samarbete med Mirror. Kort därefter fick vi frågan om vi kunde göra en animerad vinjett till deras projekt Hälsoskolan i Norrbotten.

Hälsoskolan i Norrbotten är ett samarbete mellan Norrbottens Kommuner, Region Norrbotten och Luleå tekniska universitet där man samlar forskning gällande hälsofrämjande arbete kring barn och ungas hälsa.

Catrine Kostenius på Norrbottens Kommuner är professor i hälsovetenskap och flexitforskare och har varit vår kundkontakt i detta projekt. Hon hade en vision om en snögubbe eller ”snöperson” som maskot för Hälsoskolan. Hon berättade att hon blivit inspirerad av den tecknade filmen ”The Snowman” av Dianne Jackson och Jimmy Murakami.

- Hälsoskolan i Norrbotten handlar om att främja hälsa och lärande med och för barn och unga i vårt län så jag ville att maskoten speglade lekfullheten i hälsofrämjande arbete och att vi bor här uppe i den arktiska regionen, säger Catrine.

Utifrån Catrines tankar tog vi fram ett designförslag på hur den här maskoten kunde se ut. Vi ville att maskoten skulle vara könsneutral och Catrine kom då på att vi borde kalla den för ”Snöisen”.

När designen godkänts och den unga rösten inspelad och bearbetad satte animationsdelen igång.

- Jag har alltid älskat animerade filmer och det var superkul att få ta sig an detta projekt, säger Simon Eriksson som jobbat som animatör i projektet.

De olika stegen i processen kan du se i vår progress reel här intill.

Progress reel