Peter Bergström är ny IT-tekniker i vårt team. Välkommen till oss!

Berätta lite om dig själv!

Jag är en IT-konsult med lång och bred erfarenhet inom IT-teknik. Jag är född och uppvuxen i Luleå, och har under perioder jobbat över hela Sverige, men har alltid haft Luleå och Norrbotten som hemmabas.

I grunden är jag en tekniknörd men har med åren "tvingats" att jobba mer med människor och relationer och insett att det går att kombinera.

Jag bor i villa i Luleå där hobbyn är att snickra på huset. Det mesta av byggnationerna invändigt är gjorda av mig och frun. Jag är även aktiv i föreningsliv, för att se till att man aldrig är utan saker att göra... 

Vad har du jobbat med tidigare?

Jag har jobbat med teknikinförande och drift sedan mitten av nittiotalet i rollerna tekniker, teknikansvarig, företagsledare och seniorkonsult. Jag har jobbat brett med allt från operativsystem, klientmiljöer, servrar och serverapplikationer, nätverk och kommunikation, IT-säkerhet, virtualisering och databaser. Framförallt i Windowsmiljö men även en del Linux, Mac och Unix.

Närmast kommer jag från en tjänst som teknikansvarig och seniorkonsult på Kontorsgruppen, där jag jobbade i sex år. 

Vilka förväntningar har du på ditt nya jobb?

Jag ser fram emot att kunna bidra med min tekniska kompetens och att drifta och driva komplexa IT-miljöer på ett modernt sätt. Jag ser också fram emot att få vara delaktig i att leverera framtidens automatiserade tekniktjänster och skapa ett mervärde för Mirrors teknikkunder. Sedan ser jag fram emot att bidra till den trevliga stämningen som jag redan upplevt här på Mirror.