När RunMags behövde en ny webbplats för att marknadsföra sin plattform föll valet på Umbraco, och ett lyckat samarbete med Mirror inleddes.

RunMags är ett molnbaserat verksamhetssystem för publicister som ger ut tidsskrifter. I en tid då de flesta publicister kämpar för sin överlevnad hjälper RunMags till att effektivisera organisationen genom att systemet gör det lättare att sälja annonser, attrahera prenumeranter, planera utgivning, samt ta betalt.

Robert Bergqvist, vd och delägare RunMags: 

Efter tre år hade RunMags Wordpress-websajt runmags.com gjort sitt. Trots att den under 2014 byggdes efter konstens alla regler så gjorde Wordpress teknologi websajten långsam och allmänt dålig ur ett SEO-perspektiv. Dessutom var vi tvungna att lägga mycket resurser på att uppdatera Wordpress-plugins, vilket ofta skapade konflikter mellan plugins då dom inte uppdateras samtidigt.

Det var helt enkelt dags att pensionera vår första websajt och bygga en ny med hjälp av ett stabilt CMS. Vi fick ögonen på Umbraco under 2017 och då vi kontaktade Umbraco i Danmark rekommenderade de att vi skulle jobba med Mirror.

Från första kontakt fick vi en mycket bra relation med teamet på Mirror och den har bara blivit bättre över tiden. Då vi är ett litet mjukvaruföretag så ser vi Mirror som en förlängning av vår organisation. Vi behöver inte anställa egen personal för konceptarbete och design, bygga sidor i Umbraco eller se till att websajten är uppe och fungerar 24/7. Vi kan lägga tid på det som är vår affärsverksamhet och kompetensområde, dvs. webbstrategi, konvertering, optimering, etc.

Direkt vid lanseringen kunde vi se att vårt förberedande arbete för att inte tappa SEO och Google-juice vid övergången från den gamla websajten gav resultat. Sedan lanseringen har vi fortsatt att bygga RunMags organiska tillväxt på ett stabilt sätt och det vi nu ser fram emot är att påbörja ett strategiskt arbete med annonsering där den nya websajten blir en bra plattform att bygga på.

 

Se resultatet på runmags.com