Möt våra två senaste kollegor, IT-teknikerna Eric Andersson och Janne Svanberg.

Berätta lite om er själva

E: Jag är uppvuxen i en by utanför Kalix, närmare bestämt Pålänge. Jag flyttade hemifrån något år efter gymnasiet, och har sedan dess bott i Kalix. Jag har varit en datornörd sedan barnsben när vi fick vår första PC hemma, med uppringt modem. Så valet av gymnasielinje blev senare fram ett enkelt val: el med inriktning data.

På fritiden gillar jag att resa, något som jag saknat mycket nu under rådande pandemi. Sysslar även med lite olika labbprojekt i min hemmamiljö, saker som Raspberry Pi-kluster, nätverk, virtualisering och liknande. 3D-printing och smarta hem-prylar är också kul!

 

J: Jag växte upp i Sangis. Efter gymnasiet i Kalix så flyttade jag till Haparanda där jag arbetat med olika former av teknisk support större delen av mitt arbetsliv.

Sedan ett år tillbaka är jag bosatt i Kalix, där jag och frugan trivs tillsammans med vår treårige son. På fritiden åker jag gärna på en fisketur eller varför inte en vandring med flugfiskespöt.

Vad har du jobbat med tidigare?

E: Jag kommer från Coop, så säljbranschen har varit mitt yrke i många år. Under en kortare period efter gymnasiet var jag arbetslös och gjorde praktik på ett företag och hjälpte dem med diverse IT-relaterade projekt.

 

J: Arbetslivet började i Haparanda med teknisk support för internetoperatörer. Därefter fortsatte det på D-Link där jag arbetade med support av nätverksprodukter mot kunder i Norden och Storbritannien. Jag hanterade även där uppdatering av supportsidorna för D-Link Europa.

De senaste 3 åren har jag på Episerver arbetat med inkommande larm för siter, servrar och tjänster.

Vilka förväntningar har du på ditt nya jobb?

E: Först och främst ser jag fram emot att pandemin någon gång ska vara över, så att jag får träffa alla nya kollegor. Jag har bara hunnit träffa ett fåtal i och med att de flesta jobbar hemifrån. Sen ser jag fram emot att få utvecklas inom IT, och att få komma in i vad som verkar vara ett härligt gäng med kollegor!

 

J: Jag förväntar mig och ser fram emot en utmaning med nya varierande arbetsuppgifter.