En av våra delägare, Martin Spegel, intervjuades nyligen av Svenskt Näringsliv gällande IT-attacker - ett ämne som är högst aktuellt just nu.

Allt fler företag börjar bli medvetna om vikten av en ordentlig cybersäkerhet och hoten tas på allt större allvar. Det är dock många som inte vet hur man ska tänka eller vad som behöver åtgärdas. 

Hur minskar man risken för att bli utsatt?

Utöver tekniska åtgärder såsom att säkra dokument, program och annat som används online så är det också nödvändigt att prata om IT-säkerhet med sina anställda, berättar Martin till Svenskt Näringsliv. 

– Man bör gå igenom vad man bör göra och inte göra, hur man ska agera i olika situationer. Och, ta bort skammen om någon råkat göra nåt dumt. Det är bättre att en medarbetare vågar säga till direkt de tryckt på en mystisk länk än att de inte säger nåt och hoppas på att det gått bra. Då får trollet tid på sig att växa och sprida sig, och det är oftast värre, säger Martin till Svenskt Näringsliv. 

Både små företag och stora koncerner kan drabbas. Istället för att tänka om du blir utsatt, ska du tänka när du blir utsatt. På så sätt kan du förbereda dig på bästa sätt. 

Läs hela artikeln här.