Han är född och uppvuxen i Gävle, brinner för datorer och programmering och älskar allt som har med naturen att göra. Möt vår nya kollega Alex som valt att flytta 80 mil norrut för att jobba som systemutvecklare hos oss på Mirror.

Vem är Alex?

- Jag är en hobbyprogrammerare med ett starkt intresse för allt som har med datorer och kringutrustning att göra. Jag älskar att bygga, konfigurera och inte minst, programmera dem. Utöver det så gillar jag att vara i och iaktta naturen, samt odla frukt och grönsaker. Och det är nästan givet att jag gillar att spela datorspel.

 
Alex har tidigare arbetat inom gata och park. Det innebär att han har varit ansvarig för skötseln av grönområden och kringliggande ytor. Nu känner han sig redo för nya utmaningar. 

 

Hur kommer det sig att du valde att flytta norrut?

- Jag har alltid drömt om att flytta norrut då jag gillar riktiga vintrar, snö och kyla. Jag har även en stor del av min släkt i Kiruna och stuga i Kaitum så att komma dem närmre är ju alltid en bonus.

 
Att Alex hittade just till Mirror var lite av en slump, en väldigt bra sådan.

- Jag är riktigt glad att jag hittade Mirror. Inte nog med att arbetsplatsen är mysig, och kollegorna är trevliga, så delar Mirror mycket av min filosofi om vad som är en bra arbetsplats.

 

Så, vad förväntar du dig av ditt nya jobb?

 - Mina förväntningar av att jobba här är att jag kommer bli en programmerare av världsklass och kommer att ha möjlighet att utveckla samhället framåt.

 

Och av Kalix?

- Det jag ser framemot mest med Kalix är en redig vinter och bra skidspår, och på sommaren fina skogar med mycket svamp och bär.

 

Sist men inte minst, om du haft en tidsmaskin, vilket år skulle du åka till och varför?

- Då skulle jag åka till tidiga 80-talet och få uppleva den snabba evolutionen av hemdatorer och delta i demoscenen som ökade i popularitet runt den tiden.

 
Varmt välkommen till Mirror-familjen!