Hon är en kreativ och nyfiken mångsysslare med en bakgrund som turistguide, danslärare och lastbilsmontör. Efter några år i Göteborg och Stavanger har hon nu landat hemma i Luleå och hos oss på Mirror. Möt vår nya kollega och UX-designer Johanna Palo!


Vem är Johanna?

- Jag är en nyfiken person och jag älskar att lära mig av andra. Det har jag stor nytta av inom mitt yrke som UX-designer där det handlar om att förstå behov och översätta det till faktiska produkter och tjänster.

Johanna har bred erfarenhet från en rad olika yrken och branscher, nu senast kommer hon från utbildningen Teknisk Design på Luleå tekniska universitet. Det var hennes engagemang för UX-design och hennes önskan att bidra till en mer användarcentrerad arbetskultur som lockade henne till Mirror.

- Det känns spännande att få vara en del av ett snabbt växande företag, och såklart att få jobba nära alla härliga kollegor.


Samverkansprojekt med universitetet resulterade i anställning

Men Johanna är faktiskt inte helt ny för oss på Mirror, hon har nämligen genomfört ett projekt inom KTP (Knowledge Transfer Partnership) hos oss i samverkan med Luleå tekniska universitet. Syftet med projektet var att utveckla UX-arbetet för vår produkt mbiz och implementera ett mer användarcentrerat arbetssätt. Projektet avslutades i april – men vi trivdes så himla bra ihop att vi bestämde oss för att fortsätta jobba tillsammans. Framöver kommer Johanna jobba i ett annat team där hon istället för att arbeta i interna projekt kommer hjälpa våra kunder med UX-design på olika sätt. 


Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?

- Jag hoppas på att vara med och bygga upp ett nytt värdeerbjudande och hjälpa våra kunder att tänka mer användarcentrerat. Och även att utvecklas som person på många olika plan.


Och vad gör du när du inte förvandlar användarbehov till UX-magik?

- Jag tycker om att vara ute i naturen, yoga och umgås med mina nära och kära. Ett av mina stora intressen är dans som jag sysslat med i över 20 år nu.


Vi kanske får se en dansuppvisning på sommarfesten då?

- Kanske det!


Sist men inte minst – vad kan du för partytrick?

- Jag kan spela ”Blinka lilla stjärna” på Swish-appen, kika in på Mirrors instagram för ett litet smakprov. Jag håller just nu på att utöka min repertoar 😉

Varmt välkommen till Mirror-familjen, Johanna!